retrogradna venera u lavu 2023

RETROGRADNA VENERA U LAVU 2023 – KADA LJUBAV “ZAIGRA” UNAZAD

Retrogradna Venera u Lavu 2023 godine od 23.7 do 04.09. 2023 stupa na scenu i donosi pregršt igara, događaja i raznih ljubavnih dešavanja (ali ne samo ljubavna dešavanja).

 

retrogradna venera u lavu 2023

 

Ona je simbol za ljubav, brak, odnose, novac i poklone. Njena osnovna uloga u tvom životu je da ti nešto da tako što će nešto privući u tvoj život. Ona privlači i za nju važi osnovno pravilo „kako zračiš, tako privlačiš“.

 

ŠTA JE RETROGRADNA VENERA I KAKO UTIČE NA NAŠ LJUBAVNI ŽIVOT

Retrogradnost bilo koje planete je kretanje koje sa kada se posmatra Zemlje izgleda kao da se ona kreće unazad. To je samo fiktivni doživljaj posmatrača. Ipak ovaj fenomen se koristi u simboličkom smislu i ukazuje na povratak na stvari koje nisu završene.

Kada je Venera retrogradna vraćaš se na nezavršene odnose.

Retrogradna Venera te vraća na ono što nije završeno ili je karmičko ili je tajno.

Ljubavi i emocije koje su nekada bile ( mogu biti i u nekom od života).

Ljubavi koje nisu završene i teže da se sada obnove.

Vraća te na situacije koje ne samo što podrazumevaju ljubav ili odnos, već i sve one situacije koje se tiču novca, vrednosti i vrednovanja.

Na individualnom nivou natusa vraća na polja kojima vlada i na sve ono što lično predstavlja u horoskopu.

 

 

RETROGRADNA VENERA U VATRENOM LAVU – DA LI SU STRASTI NA ISPITU ILI IMAŠ MOĆ DA KREIRAŠ NOVE STVARI

 

Lav Veneri daje snagu, strast i dešavanja koja će biti u narednom periodu mogu biti  dramatična,  da ne veruješ svojim očima, filmska, javno tajna, strastvena i dinamična, puna ponosa i nadmenosti…a mogu biti i vrlo inspirativna, kreativna, transformativna i magična.

Venera voli da bude u znaku Lava i trudiće se da se dobro zabavi, zaigra i da svu pažnju ovoga sveta okrene na sebe ili bolje rečeno vrati na sebe.

Lav je znak koji može da joj da popularnost, moć, centralnu ulogu i zbog toga će ovo leto biti ljubavno u svim mogućim oblicima.

Ova vatra ima nekoliko mogućnosti. Šanse koje se budu otvarale strastveno i otvorenog srca prihvati i prepusti im se.

Ništa što se dešava neće biti ni strašno ni prvi put. Neke situacije će se ponoviti, ali to je sasvim normalno i deo života, zato ih tako i treba shvatiti.

Zbog Urana koji je u Venerinom znaku i u kvadratu sa Venerom već neko vreme, a biće i aktuelan i tokom avgusta, osetiće se u odnosima zategnuta situacija koja se tiče nekog ponosa ili zahtevanja.

Strast se može prikazati i pokazati kroz način na koji osoba nešto zahteva i traži. Ovo su naravno jako visoki standardi koji ako osoba bude previše zahtevala mogu da dovedu do tačke pucanja i preokreta.

U drugom obliku ova retrogradnost Venere u kombinaciji sa Uranom može dovesti do nesvesne potrebe da se nešto sada i odmah promeni, da se uvede pošto poto neka promena u odnos ili da se zahteva pažnja od strane partnera koju on trenutno iz drugih okolnosti ne može da ispuni.

Strpljenje je ovog leta must have.

Preko potrebno je ovu eletkričnu i zategnutu energiju kanalisati kroz prisutnost, telo, strpljivost, zdrav razum.

Nikakvi nagli potezi.

 

IZAZOVI RETRO VENERE U LAVU SA KOJIMA MOŽEŠ DA SE SUOČIŠ

 

 • Mogućnost da se pojavi osoba sa kojom je bila nekada ili se sada nudi šansa za aferu
 • Karmički odnosi slobodnijeg tipa, neformalnog oblika, bez ikakvih obaveza
 • Problemi sa novcem zbog visokih standarda i umišljenosti ega, uverenja ili poremećene vrednosti
 • Problemi začeća deteta i održavanje trudnoće
 • Nesvesne perverzije koje ne moraju nužno da budu seksualnog karaktera
 • Monotonija bračnog života, potencijalni razvodi i završeci odnosa koji nemaju stabilne osnove da opstanu
 • Zdravstveni problemi modernog tipa (dijabetes, insulinska rezistencija, problemi sa štitnom žlezdom)
 • Intenzivna ljubavna iskustva

 

ŠANSE KOJE SE OTVARAJU I MOGUĆNOSTI PROMENE:

 

 • Kompletna promena sistema vrednosti i vrednovanja sebe
 • Totalna transformacija ženske energije
 • Promena energije manifestacije i privlačenja situacija, događaja i stvari
 • Uspostavljanje jake veze sa kosmičkim silama
 • Pročišćenje, jasnoća i oslobođenje
 • Promena u odnosima na bolje – kvalitetniji odnosi i bolja razmena energije
 • Pronalaženje smisla

 

retrogradrna venera u lavu

 

PREISPITIVANJE UNUTRAŠNJEG EMOTIVNOG ŽIVOTA I LJUBAVI

 

Vrlo lako ti glavno pitanje može biti „Šta je to ljubav“ i „kako na pravi način voleti sebe“.

Ljubav prema sebi u ovom slučaju uključuje okretanje ka pravim unutrašnjim osećajima i spoznaja pravih emocija.

Ne samo emocija već i kompletan set osećaja u telu, predosećaja i nelagodnosti koje su došle zbog određenih stvari.

Preispitivanje će doći spontano i prirodno zbog spoljnih okolnosti i energije. Moguće da će biti nekih direktnih suočavanja sa drugima, ali isto tako je izvesno unutrašnje previranje koje će te naterati da zastaneš i shvatiš kako treba dalje da deluješ.

Bitno je da se fokusiraš kako se osećaš u jednom odnosu (bilo kom). Takođe je bitno da preispitaš i odnos prema sebi, jer svo nezadovoljstvo potiče iz problema upravo u tom odnosu.

Lav ima taj kvalitet da sve podredi sebi, jer smatra da se sve i vrti oko njega. Uz pomoć ovog načina možeš da dođeš do konkretnih delovanja koje se tiču tebe lično.

 

IZRAZI SVOJU STRAST

 

Retrogradnost pomaže da se okreneš ka unutrašnjim izvorima i stvaraš u tišini. Retro je ono što je unutra i iznutra kreće sva moguća kreacija.

Ovaj period će svakako biti plodan za bilo koju vrstu kreativnosti i strasti koja izvire iz želje i žudnje da se nešto stvori, da se nešto materijalizuje iz čiste energije srca.

Ako se baviš takvim radom uvidećeš koliko će ovaj period pomeriti fokus sa spoljnog sveta na unutrašnji, ali u pozitivnom uticaju i laganoj energiji stvaranja.

Ako se ne baviš kreativnim radom, sada je prilika da počneš i zadubiš u to prostranstvo kreiranja koje izranja iz emotivnih voda.

Emocije ćeš najbolje osloboditi kroz igru, zabavu, stvaralaštvo. Kada se oslobodiš tih emocija, preporodićeš se i zaštiti od komplikacija u odnosima.

Venera je podsvesna planeta i pored Meseca je simbol za emotivnost i način pružanja ljubavi i spoznaju potrebe u odnosima. Ova Lavovska će se potruditi da svojim kretanjem i pokrene određene tačke u tvom horoskopu, da ih probudi i angažuje da se pozabaviš sa onim stvarima koje su bile poslednji put kada je ona bila baš u ovom znaku i baš u ovom hodu (2015 god).

Uvek možeš posegnuti za tehnikama i alatima koje podrazumevaju neki unutrašnji rad (psihoterapija, slikanje, analiza snova, bahove cvetne esencije, aroma terapija, koučing…)

Neka to bude način koji tebi prija i koji te vodi kao dubljim sferama tebe.

Ne dozvoli da te gordost i taština odvedu u impulsivno i nepromišljeno reagovanje, jer ćeš tako nasesti na izazove koje nudi, a propustiti šanse koje pruža.

 

RETRO VENERA U LAVU U ODNOSU NA SVAKI ZNAK

 

Kretanje ove Venere se  može posmatrati i kako utiče na određeni znak tj. kako će se slagati sa određenim položajem Sunca u tvom horoskopu.

 

Ako si u horoskopu OVAN ( Sunce u Ovnu) onda će ovaj period biti za tebe dobar da regenerišeš i posvetiš se ličnim potrebama, da pre svega zadovoljiš svoje potrebe pa da se fokusiraš na odnos. Venera se generalno ne oseća lepo u ovom znaku i zbog toga je izuzetno važno da nađeš pravu meru i balans da ovu lakoću okretanja ka sebi ne pretvoriš u egoizam. Mogućnost povratak starih ljubavi i lepi trenuci sa njima.

Ako si BIK, ovo leto će za tebe biti izazov i neka doza stresa. U odnosima neće biti onako kako zamišljaš i neće se stvari dešavati po ustaljenoj rutini koja ti prija. Nesigurnost se može ogledati kroz finansijske probleme ili promenljivost, a ni odnosi neće biti stabilni, već će se od tebe zahtevati veća fleksibilnost i izlazak iz komforne zone. Venera vlada ovim znakom i ovo su samo privremeni talasi kroz koje moraš surfovati.

Ako si BLIZANAC onda se pripremi da uživaš u ljubavnim pričama, flertovima i porukama. Tebi ova retro Venera nudi mogućnost da se dobro zabaviš, opustiš ili vratiš neki stari stil oblačenja. Biće dosta kontakata, neki će biti stari dobri znanci koji se vraćaju sa nekog puta. Mogućnost ljubavnih poruka od starih ljubavi ili poziv.

Ako si RAK, period retro Venere neće posebno uzburkati tvoje vode ovog leta. Moguće je da će te podstaći da se vratiš na neke stvari koje se tiču finansija ili zdravstvenih tegoba. Ove teme su neizbežne, ali neće biti toliko dramatične. Mogu da budu, ako ti tako izabereš. Iako Uran kvadrira Veneru, tvom Suncu daje šansu da poboljšaš značajno ova polja i središ sve što ti je do sada na tim poljima falilo.

Ako si LAV, eto i prilika i dramatičnosti. Vrlo lako mogu biti ljubavna dešavanja od značaja za tvoj život. Mogu biti pomirenja, nove šanse za stare ljubavi, intenzivna dešavanja i naravno drame. Tebi drama ne smeta, a i to je sasvim ok. Za tebe će dramatičnost odigrati ulogu buđenja dugo skrivene kreativnosti, pa da iz drame nastane nešto prelepo. Biće i nezgodnih momenata, zato obrati pažnju na srce svoje da ne preskače zbog preteranosti i preterane reakcije na stresna dešavanja.

Ako si DEVICA, ni iz džepa ni u džep. Dešavanja koja mogu biti monotonog tona. Međutim ako izabereš da ovaj period zgrabiš i pretvoriš u plodan, učini to. Vrlo brzo pored Venere, Merkur će ti poremetiti planove i bitno je da se sada zabaviš i pozabaviš i finansijama i zdravstvenim problemima, jer će te Merkur svakako sačekati i možda čak i neprijatno podsetiti.

Ako si VAGA, svakako ćeš izabrati da ti ljubav ovog leta bude najvažniji momenat. Biće lepe energije i prilika koje nekad nisu mogle da se konkretizuju i manifestuju, a sada se ponovo otvaraju i nude. Ovo ne znači da će to biti samo ljubavnih prilika, već i prilika što se tiče prijateljstava i raznih drugih partnerskih saradnji. Ipak, imaj na umu da nije lepo sve što sija i ova Venera te može zavesti i zaslepeti. Biće situacija kada ćeš biti u prilici da se šokiraš nekim neprijatnim preokretima.

Ako si ŠKORPIJA, evo strasti i ljubavnih trzavica, čisto da ti ovo leto protegne klešta i žaoku. Ništa strašno za jedan znak koji obožava krize, jer u tome pokaže svoje kvalitete. Odmor se lako može pretvoriti u oluje i gromove, ali od tvojih emocija i raspoloženja. Novac neće dolaziti kao što se nadaš, biće talasa i naleta.

Ako si STRELAC, tebi neće biti teško da uskočiš u još po koju aferu ili zabavnu ljubavnu priču. Sve može, samo da ne bude dosadno. Pazi se jedino tuđih očekivanja na osnovu tvojih obećanja. Ne obećavaj ono što ne možeš da ispuniš, jer će se okrenuti protiv tebe stostruko.

Ako si JARAC moći ćeš da zagreješ svoje kosti i dubinski upiješ toplotu koja će ti u kasnijim mesecima služiti. Nema nekog posebno ljubavnog dešavanja, jedino ćeš slučajno prisustvovati drami tuđih dešavanja. Slučajnost nikada nije slučajnost, saučesništvo će ti doneti nove uvide o sebi.

Ako si VODOLIJA, taman da bude tih dugoočekivanih promena koje potajno želiš i za kojima žudiš. Biće svega i svačega u tvom ljubavnom životu. Taman da te sve to osveži, ali i natera da moraš da se konačno posvetiš jednoj osobi i distancu u odnosu svedeš na minimum.

Ako si RIBE, pokušaćeš da zaroniš i sakriješ se iza maske „mene ne zanima šta se oko mene dešava“. Međutim to neće moći dugo da traje, jer ćeš u nekom trenutku biti glavni glumac na sceni. Biraj mudro svoje uloge ovog leta.

 

 

Šta god da ti Venera ovog leta donese, biće kreativno i transformativno. Dozvoli da se dese promene i da zasijaš pravim sjajem. Ako ti je potrebno detaljna i lična analiza ovog perioda, potrebno je da zakažeš konsultaciju klikom na ovaj link.

1 1 vote
Article Rating

Pročitaj i sledeće:

Podeli ovaj prilog sa drugima!
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x