astro hrana

ASTROLOGIJA I HRANA – ASTRO HRANA

astro hrana

Da li ti se ikada do sada desilo da kada pojedeš neku laganiju hranu možeš lakše da se krećeš i svesnije da živiš? Verujem da jeste. Da li si ikada primetila da način na koji jedeš neku hranu takođe diktira ritam toga kako ćeš se osećati, poletno ili nervozno? Verujem da jesi. Da li si ikada zaista pomislila da hrana i emocije imaju vezu, i da svako od nas ima preferencije prema nekoj hrani više, a prema nekoj hrani manje?Da, znam, sve ti je jasno.

Imam jednu holističku vest za tebe. Hrana koju jedemo, zaista određuje naše emocije. Međutim ono što bi trebalo da imaš u vidu je da svako od nas ima jedinstvene emotivne potrebe. Svako od nas ima svoju kombinaciju hrane koja je tačno specifična baš za njega. Kada kažem hrana, mislim i na emocije, odnosno način oslobađanja tih emocija i spontanog življenja. Prava kombinacija za svakog čoveka se može otkriti putem različitih tehnika. Moja tehnika je natalna karta.

Astrologija kao nauka simbola i odnosa među planetama može da pomogne da dublje uđeš u suštinu i svojih emotivnih potreba kao i načina ishrane. Natalna karta je zapravo jedna kodirana mapa našeg ličnog univerzuma, i kao takva pruža mogućnost istraživanja svakog našeg životnog polja. Način ishrane ili hrana koja nam je potrebna da bismo optimalno živeli povezana je sa drugom natalnom kućom. Ujedno ta ista kuća ukazuje koje su naše stvarne emotivne potrebe, naše vrednosti i kako vršimo kompenzacije na druga životna polja ukoliko je ovo polje nedovoljno osvešćeno.

 

MODERAN NAČIN ŽIVLJENJA DOVODI DO EMOTIVNE KONFUZIJE

 

Nedavno sam srela jednu devojku sasvim slučajno. Upoznale smo se na jednom okupljanju naših zajedničkih prijatelja i u par minuta mi je rekla nešto o svom životu.

Rekla je da se bavi grafičkim dizajnom. Radi u jednoj velikoj firmi, i dosta je zauzeta, a prilično sam sigurna da je spomenula da je „pretrpana“ poslom.

Reč po reč i počele smo ozbiljnije da razmenjujemo mišljenja.

Ona je moderna žena, sa jedne strane vrlo zainteresovana za zdravlje i vežbanje, ali sa druge strane, ima pritajene strahove, koji joj stvaraju emotivnu konfuziju i disbalans.

„Znaš htela bih da napravim pravi i jasan kontakt sa svojim emocijama.“ odgovorila je spontano.

Sigurno se pitaš, šta sam joj odogovorila na to. Da, rekla sam joj da je to moguće.

Jasan kontakt sa emocijama se ostvaruje na više načina. Prvi kontakt je da uspeš da jasno prepoznaš kako se osećaš. Veruj mi, nekada to zaista može biti nezgodan i klimav prvi korak, ali to je samo zato što uvek nekud žurimo.

Drugi korak bi bio da shvatiš da nije dovoljno samo prepoznati nešto, već je neophodno i priznati tu emociju. To kažem zato što nas okruženje svojim zahtevima nevidljivo „tera“ da svoje emocije uklapamo u kalupe prihvatljivo socijalno emotivnog ponašanja (što je složićeš se nemoguće).

Postoji još nekoliko koraka, koji mogu biti korisni u spoznaji, ali hajde sada da ti ispričam šta se dalje dešavalo sa ovom devojkom.

 

KAKO SE PRIČA SA EMOCIJAMA PRODUBILA

 

Elem, nas dve smo nastavile razgovor i tekao je nekako sponatano, lagano, a što smo više pričale to je ona sve više informacija delila.

Njen posao je prilično zahtevan. Zahteva koncentraciju, poštovanje izvesnih pravila, energiju, koja otiče u mlazevima i zbog toga često nema puno slobodnog vremena.

Taj manjak vremena joj ne daje puno izbora da se posveti hrani, kuvanju i pažnji oko toga. Rekla mi je da voli zdravu hranu, ali u brzini pribegne hrani koja izgleda kao „zdravo rešenje“.

Slušala sam je pažljivo, i padalo mi je na pamet koliko puta sam čula sličnu priču kod drugih žena i devojaka.

Njen život u principu teče normalno. Pokušava da se zdravo hrani, vežba, ali manjak slobodnog vremena joj ubrzava ritam koji je dovodi do neke takozvane zbunjenosti. Da baš tim rečima mi je objasnila. Pitala sam je šta tačno misli kada kaže zbunjenost, a ona je na to ovako rekla: “Pored toliko truda koji ulažem i u svoj posao i u svoj život, osetim zbunjenost da li je ustvari sve to neka moja zabluda, jer vidim da nije sve u balansu i potpunom redu. Plašim se da ću i pored toliko truda da se razbolim i još gore da shvatim da sam ipak bila neuspešna u svemu.”

Njene reči su me zatekle, i saosećala sam sa njom. Slažeš se da si i sama mnogo puta pomislila slično.

NEOBIČAN SPOJ ASTROLOGIJE I ZDRAVE ISHRANE

 

Kada me je pitala šta ja o svemu ovome mislim, pogledala sam je pravo u oči i jednostavno i iskreno odgovorila. Rekla sam joj da ja koristim natalnu kartu i astrologiju kao nauku kako bih dublje istražila svoje emotivne potrebe, a to sve i te kako ima veze sa hranom.

Mesec je simbol za emocije, dušu ali i simbol za hranu. Jedan isti astrološki simbol ima pod svojom vladavinom upravo ono što sam joj pričala. Ovo su informacije koje mnogi znaju, samo nekada ne uspevaju da povežu stvari, a bitna stvar sa astrologijom u praktičnom smislu je da sve povezujemo u materijalnom svetu.

Najčešće kompenzacije koje pravimo, upravo idu preko ovog polja, pa ako nismo emotivno zadovoljni to kompenzujemo određenom hranom, mada kompenzacija nije uvek loša. U ovom slučaju odabirom određenih namirnica možemo neke svoje emocije dovesti u ravnotežu.

Neke namirnice koje su pod vladavinom određenih planeta više podstiču emocije koje možda nisu deo naših potreba, ili prenaglašavaju jednu do dve emocije, a možda nam upravo treba širok spektar i namirnica i emocija. Uz pomoć natalne karte možemo izvršiti nešto poput energetskog prikaza i unutrašnje analize našeg tela.

Verujem da si sada verovatno pomislila da natalna karta ima mogućnost dubljeg istraživanja!?

O da, i te kako ima.

I njena reakcija je bila slična. Totalno je zaintrigirao ovaj spoj. Posebno što sam joj spontano objasnila redosled kako se to može lepo i jasno videti i razjasniti. Astrologija je nauka o odnosima, a mi stvaramo odnose prema svima i svemu u životu. I u tome je sav štos – prema nečemu imamo lep odnos i lako se adaptiramo, a prema nečemu nemamo i to nas izbacuje iz ravnoteže.

Naravno, metafizički možemo dovesti i te odnose u ravnotežu menjajući sam odnos, ali to nije bila tema našeg razgovora.

 

IDEJA O FOKUSIRANIM MISLIMA I JASNIM EMOCIJAMA

 

Ono što joj se najviše dopalo je da će istražujući natalnu kartu i svet zdrave hrane doći do jasnog razmišljanja. Ta ideja joj je bila potpuno otkrovenje. Njen posao je inače zahteva koncizno i precizno razmišljanje kako bi se dobila lepa i strukturalna opšta slika.

Razmenile smo telefone i obećale jedna drugoj da ćemo ostati u kontaktu. Nije dugo prošlo, zvala me je, jer je želela da sazna više o svemu ovome.

Priča o jasnim fokusiranim mislima, ne mora ostati samo na ideji. Ona je vrlo primenljiva uz određeni plan, analizu i strategiju, ukoliko si spremna da ga sprovedeš.

Kako se tebi dopada ideja o astro hrani?

4.3 6 votes
Article Rating

Pročitaj i sledeće:

Podeli ovaj prilog sa drugima!
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x