ZASTO JE 2020. GODINA JEDINSTVA

Predstojeća godina će biti intezivna i donosi snažne promene. Neki su te promene dugo čekali, a neki im se uopšte ne nadaju. Bitno je da znaš da dolazi do promene u sistemu, i tvom i globalnom.

Na samom smo početku 2020 godine, i već nam u prvom mesecu januaru ide pun gas energije sa pomračenjem Meseca i epskom konjukciom Plutona i Saturna. Znaš kako kažu, kako bude na početku tako će se i dalje stvari odvijati.

A ovaj početak je lud i nezaboravan.

POMRAČENJE MESECA

Pomračenje Meseca ili astrološki rečeno eklipsa, nije ništa novo u svetu zvezda. To je fenomen koji se dešava po nekoliko puta godišnje. Međutim ako pomračenje prethodi epskom poravnanju, onda je big deal.

Ovaj pun Mesec biće izuzetno nežan iznutra a hladan spolja. I ovo je apsolutni raskorak između emocija, koje su ispravne i razuma koji zna svoje. Ono najnežnije, divno, toplo, je napadnuto od strogog razuma i krutog sistema, Pravila koja bi nas rado udavila. Država je protiv porodičnih vrednosti. Opšte pravilo i zakon protiv istinskog.

Jedini izlaz iz ovog suludog konflikta je VERA. Dakle, trenutak je da se zapitaš u šta ti to zaista veruješ i da snažno prigrliš to. To će stvoriti magiju, neophodnu da rastoči krutost i nepopustljivost. U pitanju su i tvoje lične želje, koje žarko želiš da ispuniš ali kao da je um protiv toga. A glavno polje delovanja ide preko ljubavi i onoga što najviše volimo, i polja naših želja.

Konflikt će se podići između razuma i osećanja, i obe strane imaju ispravne argumente ali ipak zauzimaju opozitne strane i jedino ih vera, magija, spiritualno može ujediniti u jedno. Potrebno je JEDINSTVO!

POMISLI I POVERUJ…
OSETI I POVERUJ…
NEMOGUĆE JE ZAISTA MOGUĆE…
KAD SE UM I SRCE UJEDINE!

PORAVNANJE SATURNA, GOSPODARA VREMENA I PLUTONA, GOSPODARA TRANSFORMACIJE, U JEDNU TAČKU

12.1. se dešava epsko poravnanje dva “strašna” moćnika, Saturna i Plutona.

Saturn je planeta koja vlada vremenom i posledicama, resursima i raciom. On traži, zahteva od nas odgovornost, doslednost, posvećenost, strategiju delovanja. I uvek uzima. Uzima ono što on smatra da treba da pustimo.  Besmisleno mu je se opirati. Sve što traži daj i produži dalje.

Pluton je vladar tame, smrti, podzemlja, transformacije. Kažu da je mali a veliki zloća, ali on je neophodan za razvoj. Njegova moć je idealna za transformisanje, kraj nečega i početak novog.

/// Kad se moćnici udruže dobija se nezaustavljiva sila. A ta sila je tvoja prilika!

Kad spojimo njih dvoicu u znaku Jarca gde će se i odigrati I stepen 22, gde se nalazi fiksna zvezda Deneb Okab iz sazvežđa Orla, koja je simbol moći…kakva li će se to izuzetno moćna bitka odigrati, i gde.

Pre svega odigraće se na nivou kolektiva.

A odigraće se i unutar nas samih.

Na nivou kolektiva, sistem će doživeti raspad, kolaps, rušenje. Sistem više ne može da postoji kakav je bio. Saturn i Pluton traže da se preuzme odgovornost za ovaj i da se počne ispočetka sa novim. Opasno će biti ako okrivljujemo drugog za ono što smo sami odgovorni. Poniznost iz srca će drastično ublažiti uticaj. Ostani ponizan/na.

Unutar nas samih će biti bitka između starog sistema svesti koji imamo i dolazak nove svesti, koja je sada neophodna. Stara svest ne vidi celinu, ne vrednuje širinu, već samo uskogrudo centralizuje potrebe oko samog sebe. Nova svest je svest jedinstva. Svi smo jedno. Možda smo samo prividno podeljeni, ali smo jedno. Ne može jednom da bude loše a da drugom pored njega bude super. Talas energije ide od jednog do drugog. I sve se oseća.

Jedino sada sa čim treba izaći na kraj je bes, sirova snaga i agresija.

Univerzum želi da snaga bude u srcu i jedino tu!

PORAVNANJE IMA REŠENJE

Rešenje je krajnje jednostavno. Oslobodi se se svega nepotrebnog! “Nepotrebno” je ono što treba tek da uvidiš šta je to.

Najbolje će proći ljudi koji su na putu individuacije, odnosno oni koji se hrabro suočavaju sami sa sobom. Oni se već duže vreme oslobađaju svega što im više ne služi i ovo će biti još jedna faza oslobođenja. Najgore će proći potpuno nesvesni ljudi, jer će bilo kakvo osvešćivanje za njih biti izuzetno bolno.

Otpor je prirodna reakcija, ali on mora preći u prihvatanje, nikako u dalji otpor ili sukob.

OBRNI OKRENI POTREBNO JE JEDINSTVO

Posmatrajući kolektivna dešavanja, prozvana/prozvan si da deluješ. Prvo je neophodno da ujediniš srce sa umom pa da onda deluješ. Zatim da vidiš šta se tačno dešava u kolektivu i da deluješ iz jedinstva. Kad se indivudualno ujediniš znaćeš šta treba da uradiš.

Ali ovo se ne odnosi samo na početak godine, već na celu predstojeću godinu. Događaj koji će se nizati tražiće od tebe svakako jedinstvo srca i uma za delovanje. Tražiće od tebe celog tebe, kako bi svako tvoje delovanje bilo ono pravo. Mada i reč pravo ovde nema taj smisao koji mislim. Pravo u smislu kada svaka čestica tvog tela prosto oseća da je svrha ispunjena.

Ne treba se plašiti grešaka. Naprotiv, biće neophodne da bi se približio/la sebi. Svaka greška daće korak bliže jedinstvu. Svako iskustvo daće korak bliže jedinstvu. Zar to nije veličanstveno!?

KAKO IZGLEDA NOVA SVEST

Nova svest je da razumemo sve što nas okružuje i da ga doživljavamo kao deo sebe. Kada kažem doživljavamo mislim da čovek posmatrajući spolja može da razume svoje unutrašnje delove sebe. 95% neistraženog nesvesnog se materijalizuje u spoljnoj okolnosti i drugima i to treba razumeti kao veliki deo sebe.

Razumevanjem čovek stiče snagu, razvija srce i postaje prosvetljen.

Razumevanjem čovek konačno postaje ČOVEK.

Osvešćeni čovek je pre svega jednostavan, krajnje jednostavan! Jednostavnost mu se ogleda u konkretnim životnim delima, i često takve ljude znamo da kažemo da su izvorni.

Njegove misli i reči su jednostavne, spontane, prirodne. Baš kao i njegove emocije.

Nova svest pre svega podrazumeva da negujemo planetu Zemlju, floru i faunu. Da se prema njoj ponašamo kao prema živom biću, jer ona to i jeste. Jedinstvo sa planetom je primarno jedinstvo ove godine.

Nova svest je takođe i evolutivni put naše duše. Da se setimo zašto smo došli ovde gde smo došli. Svako ima svoju misiju, malu ili veliku, Nije bitno koliko je velika, bitna je misija sama.

MESTO U HOROSKOPU GDE PADNE KONJUKCIJA

Da bi mogao/la da tačno lociraš mesto gde će ova snažna konjukcija ili poravnanje delovati, bitno je da znaš svoj natalni horoskop. Kuća u horoskopu će biti glavno polje delovanja tih promena, a posebno ako imaš još dodatnih stvari u natalnom horoskopu koji potvrđuju te promene.

Kod nekih će promene biti veće a kod nekih manje, ali u svakom slučaju svi ćemo ih osetiti.

 • Ukoliko ti je znak Jarca na ASC ili si u podznaku Jarac to znači da je 1. Kuća polje tvog delovanja. To je kuća ličnosti i karaktera, tela i energije. Od tebe će se zahtevati promena značajnog dela tvog karaktera koji gaji strahove, pesimizam i kontrolu. Na tebi je da naučiš da su VERA I EMOCIJA najveće snage koje možeš da imaš.
 • Ukoliko je znak Jarca na vrhu 2. Kuće, onda ovde ide do značajne promene potreba, ishrane i sistema vrednosti. Natus je neophodno da uvidi da su mu sada neophodne nove potrebe u životu i da je novac energija koja treba da kruži. Lekcija za natusa je da nauči da vrednuje sebe.
 • Na vrhu 3.kuće promena će od natusa zahtevati svakako način komuniciranja i način razmišljanja. Njegovo kretanje kroz život je nedovoljno dobar za natusa i sada traži promenu. Lekcija za natusa je otpusti rigidna razmišljanja.
 • Na vrhu 4. Kuće promena će obuhvatiti promenu emotivnog i porodičnog života. Emocije koje su do sada kontrolisane, potrebno je ih se osloboditi. Lekcija za natusa je da dozvoli sebi da mu emocije slobodno kruže.
 • Kada dotakne 5. Kuću ljubavi i zabave, onda je došlo vreme da se pozabavimo pitanjem šta je to što zaista volimo, a ne šta nam razum kaže da volimo. Srce nije ujedinjeno sa razumom i ovde će biti primorano da bude. Lekcija natusu je u domenu ljubavi. Ljubav treba slobodno da diše.
 • Ukoliko pada u 6. Kuću svakodnevnice, zdravlja I posla, onda će promena zahtevati potpuno novi odnos prema tome. Zdravlje je verovatno prethodno i bilo ugroženo jer ga nismo ozbiljnije shvatali. Lakoća u svakodnevnici donosi i lakoću u zdravlju.
 • 7. Kuća menjaće iz korena naš odnos prema braku i partneru kao i potrebu da se sa partnerom ponovo ujedinimo. Prava mera ujedinjenja je zahtev od Saturna i Plutona.
 • 8 kuća će biti mesto odakle će se osloboditi svi naši strahovi kojih se moramo osloboditi da bi dalje napredovali u životu. Stah natusa koči da skoči u nezivesno i oseti se ponovo živim.
 • U 9.kući promena će tražiti promenu prema religiji. Možda imamo previše krute i tradicionalne stavove prema tome, a moguće da nismo do sada ni poželeli da se ispravnije obratimo Bogu. Bog je svuda i u svemu, posebno u jednostavnom načinu života.
 • 10 kuća će definitivno biti polje kompletne promene naših ciljeva, profesije, pa ćemo biti primorani da se bavimo svime onime ka ćemu težimo u životu. Ono ka čemu težimo negde stvara i našu reputaciju.
 • 11. kuća doneće promenu planova, želja i odnose sa prijateljima. Možda znaš onu “Ti planiraš Bog se smeje.” i upravo ta nek ti bude vodilja u ovoj godini. Planovi su prevaziđeni ako nisu fleksibilni pri promeni.
 • i 12 kuća biće kao neprijatljeski udar u leđa gde ćemo se suočiti sa svojim nesvesnim i snovima. Ono šta odbijamo da gledamo i slušamo, a to su najčešće naši snovi koje sanjamo, sada traže posebnu pažnju, jer imaju za nas značajne poruke o promeni.

Kada lociraš svoje polje promene, možeš lakše i da ujediniš snage. Bitno je da znaš da ove godine svi imamo šansu i priliku  za napredak na bolje u svakom smislu.

Neka ti ova godina bude godina ozbiljnih promena i ujedinjenja svih tvojih resursa i snaga. Na tebi je izbor sada!

0 0 votes
Article Rating

Pročitaj i sledeće:

Podeli ovaj prilog sa drugima!
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x