merkur u ribama 2023

KAKO MERKUR U ZNAKU RIBA OD 02.03.2023. MENJA TOK KOMUNIKACIJE

Merkur u znaku Riba je položaj Merkura koji ti može najviše reći kako da se snalaziš u svakodenvnom životu ako se prepustiš tokovima intuicijie I kreativnosti. Ovo nije komunikativan Merkur niti opisuje način komunikacije koja će biti lagana Ili razumljiva. Mnogo toga sa Merkurom u Ribama će biti nerazumljivo, a to je ponekad I dobro, s obzirom da ovaj moderni život toliko informacija nosi da ih je najbolje obraditi kroz neku tišinu.

 

 

Tranziti Merkura su izuzetno važni prilikom astroloških tumačenja planetarnih dešavanja i kretanja. Njegovo kretanje opisuje šta se to tačno dešava na Zemlji u poljima komunikacije, saobraćaja, razmene, kretanja ili jednom rečju rečeno u svakodnevici.

Ako pomno pratiš Merkura i njegove prelaze kroz znakove, onda možeš da imaš veći uvid u to kakve će se to dnevne stvari odigravati pred tobom. Dnevne i jednostavne aktivnosti (sitnice) čine ovaj život. Jeste da on vlada znakom Blizanaca i Device i upravo zbog toga najviše utiče na ljude rođene u ovom znaku i podznaku, ali njegovo kretanje je ključno za sve ljude na Zemlji. U hermetizmu Merkur je simbol za čoveka.

On kao astrološki simbol predstavlja dosta toga. Ono što je nama najbitnije je komunikacija, razmena i kretanje. On pokazuje kako se menja energija u običnim životnim poljima i kako ćemo prvenstveno komunicirati jedni sa drugima.

Moderan život se sastoji od puno informacija, podataka i detalja i sve je to na dnevnom nivou od apsolutnog značaja.

Čovek pored toga što komunicira, od kada se probudi on i misli, razmišlja i ta unutrašnja konverzacija ne prestaje. Statistika pokazuje da postoje razlike u broju misli kod žena i muškaraca, kao i u broju reči koje oba pola izgovore u toku dana, ali suma sumarum  po istraživanju naučnika Cleveland klinike u Ohaju (mada ipak je sve to individualno) čovek može da „proizvede“ ili procesuira oko nekih 70.000 misli na dnevnom nivou  (koje se najčešće ponavljaju) i to je zvanična činjenica o mozgu. Merkur je takođe i simbol za mozak i njegovo kretanje kroz znake uticaće i na ovaj gotovo najvažniji organ u našem telu.

 

KOJA JE GENERALNA TEMA OVOG TRANZITNOG MERKURA U RIBAMA

 

Iako je Merkur u znaku Riba prilično slab, ovaj  tranzit od 02.03. do 19.03. će biti vrlo intenzivan. Ovaj Merkur će izgledati i ponašati se pomalo kao da je retrogradan, jer retrogradnost planete uvek podseća na poslednji znak u Zodijaku. Mnogo toga će se dešavati javno i putem javnog mnjenja pa je neophodno da zadržiš određenu dozu skepticizma (što je svojstveno znaku Device), ali isto tako da sve to što se bude dešavalo oko tebe imaš na umu da je neophodno promisliti i preraditi. Izuzetno je važno verovati sebi, svom unutrašnjem glasu i intuiciji.

Ovaj period donosi određene krizne momente javno, takođe određene opasnosti, ali i prilike za regeneraciju u poljima koja je potrebna.

Biće dosta problema u saobraćaju i u komunikaciji, ali to ne znači da treba da nasedneš na svaku informaciju, vest ili objavu i poveruješ da je to istina. Problemi mogu da se pokažu i kao ograničenja i blokade na putevima zbog vremena, nepoznatih razloga ili problema u saobraćaju. Zatim otkazani putevi, planovi za puteve i problemi u transportima, prodaji i razmeni generalno.

Moguće su i mentalne brige, previše razmišljanja i preterano analiziranje određenih problema. S obzirom da vrlo brzo za njim Saturn ulazi u znak Riba, savet je da se više okrenemo ka spoznaji unutrašnjeg potencijala, razlikovanju iluzija od realnosti i otkrivanju tajni koje su dugo dugo čuvane pod ključ.

Dobra strana ovog tranzita je da će Merkur uspeti da sretne Sunce i moguća su osvetljavanja, prosvetljavanja, otkrivanja istine, uspesi u nekim poljima, razvijanje svesti, preuzimanje kontrole na životnim okolnostima. Zbog ogromnog stvaralačkog potencijala dobro je stvarati rukama ili pisati.

Naravno sve ovo prvo mora donekle  i da pokaže tranzit Saturna, koji je najveći pokazatelj za zasluge, nagrade, kazne, ograničenja i probleme.

Ovo je generalna slika uticaja Merkura. Što se tebe lično tiče, pogledaj u redovima dole kako će on da utiče na tvoj horoskop krećući se kroz određenu natalnu kuću.

 

merkur u znaku riba 2023

 

NA KOGA NAJVIŠE UTIČE KRETANJE MERKURA

 

Merkur najviše utiče na znakove kojima vlada, a to su Devica i Blizanac, ali isto tako je važan i za ljude koji su rođeni u podznaku ovih znakova. Gore sam navela da je njegovo kretanje izuzetno važno iz prostog razloga jer utiče na svakodnevni život. Njegovo kretanje daje informacije šta se to dešava dole na Zemlji, bukvalno na dnevnom nivou.

Čitanje i analiziranje Merkura iz astrološkog ugla pomaže i da razumeš kako se čovek svakodnevno razvija, kako se čovek ponaša, kako razmišlja i kakvi su mu planovi za dalji tok čovečanstva.

Pored simbolike (iz ugla hermetizma) za čoveka, Merkur vlada decom, školarcima, automobilima, transportom u celosti, svim mogućim sredstvima komunikacije, putevima, telefonima, poštom, mailovima, respiratornim organima, mozgom, ekstremitetima…

Iako  će ovaj tranzit najviše osetiti Device i Blizanci, niko uopšteno neće biti „pošteđen“, jer svakodnevno moraš da komuniciraš, razmenjuješ informacije, krećeš se i sarađuješ sa drugima.

 

TRANZIT MERKURA U ZNAKU RIBA PO NATALNIM KUĆAMA

 

Tranzit Merkura kroz lični horoskop uvek donosi informacije ili neka dnevna dešavanja. On se kroz znak obično kreće oko tri nedelje i njegov uticaj u aspektima obuhvata oko dva dana. Brz je i zbog toga donosi veliki uticaj na informacije, um, razmišljanje. Za one koji su rođeni u znaku Device ili Blizanca, uvek bude i nekih ličnih dešavanja, utiče im na način razmišljanja, telo, ponašanje i interakciju.

 

Kada tranzitira kroz 1. kuću ili preko Ascendentna:

Ovaj tranzit može osobu da aktivira da više priča, ali znak Ribe to ne vole, pa se savetuje da tada baš osoba više ćuti i pazi na svoje reči, jer joj može doneti puno nesporazuma, problema ili drugima mogu izgledati kao da pričaju priče za decu. Takođe glava može da bude pod nabojem i da se roje misli i da bi se ovo nivelisalo, neophodno je da se više odmara uz muziku, spava, meditira, uživa u prirodi. Misli koje osobi dolaze su različite, a najistinitije su one koje su slikovite i intuitivne. Osoba pored toga što treba da obrati pažnju šta govori, takođe i šta sluša od drugih i da sama ne poveruje u neke notorne laži i gluposti. Osetljiva će biti glava, vrat i nervi.

Kroz 2. kuću :

Mogući su sitni troškovi, ali i sitni dobici. Novac se lako može izgubiti i izvući putem nečije manipulacije, pa nije isključeno ni džeparenje. Javlja se potreba za grickanjem, mada je baš upravo sada važno to izbegavati i uzimati minimalne obroke. Nije loše započeti korekciju ishrane ili se dobro informisati šta osobi odgovara od hrane. Moguće je i da će osoba razmišljati i kako da zaradi novac i kako da svoje finansije bolje vodi, ili će totalno biti zbunjena i u haosu povodom tih pitanja. Novac sada najbolje dolazi od kreativnih stvari ili pisanja.

Kroz 3. kuću:

Ovu kuću Merkur voli, pa neće toliko loše stvari doneti, ali svakako će naglasiti problematiku u vezi kretanja, komunikacije, rodbine i mentalnog dela. Sada su misli kreativne, plodne i više intuitivne, ali mogu biti i konfuzne. Osoba će više imati uspeha u pismenom izražavanju i kreativnim pisanim delima,  nego u govornim. Sanjarenje i dnevno maštanje neće biti puka iluzija i potrebno je prepustiti se mašti. Može da se javi i kratkotrajna zaboravnost, pojačane vizije ili slikovito razmišljanje, potreba za spavanjem i odmorom. Osoba čak može čuti neke tajne ili otkriti neke tajne informacije.

Kroz 4. kuću:

Kroz kuću porodice, tamo gde boravimo i  kuću emocija, tranzitni Merkur uvek donosi neke informacije. Ovaj Merkur u Ribama nije dobar pa će doneti nesporazume, emotivne konfuzije, svađe (sve dok Mars ne pređe u Raka). Verovatno je da će osoba imati neke sitne popravke u kući oko kupatila ili kuhinje. Osećaće se kao da je stalno u nekim mentalno emotivnim klackalicama i sumnjama. Ova pozicija je dobra za poslove oko prodaje kuće na moru, ali mogu biti i neke omaške oko pregovora. Možda će osoba sama inicirati teme popravke ili sređivanje kuće. Biće i rasprave oko ugovora o prodaji nekretnina.

Kroz 5 kuću:

Kada se kreće kroz kuću zabave i ljubavi, može da donese neke tajne ljubavne priče, tajne poruke i dopisivanja, posebno ako je osoba već zauzeta. Ovo je idealno vreme za pisanje, kreativnosti sa decom, stvaranje rukama ili bilo kakav vid hobija koji uključuje stvaralačku energiju. Ovo je takođe kuća dece i dete osobe posebno u ovom periodu može biti osetljivije, ćutljivije ili pospano i da mu učenje lošije ide. U ljubavnim odnosima ili u ljubavnoj vezi osobe se mogu pojaviti skrivene misli ljubavnika (dečka ili devojke) ili da osoba laže i obmanjuje osobu.

Kroz 6. kuću:

Ovo je kuća kojom Merkur prirodno vlada i uvek će rado da se vrati kroz ovu kuću kako bi osobu podstakao da se bavi svojim zdravljem ili poslom. Sada je period dodatne komunikacije na poslu, koja nažalost može biti nedorečena, nejasna. Osoba će se baviti više papirologijom ili birokratijom oko zdravstvenih tegoba, poslovnih angažmana ili će jednostavno biti više aktivna na poslu i vrlo aktivno sarađivati sa kolegama. U kombinaciji sa prirodom Riba biće problema u tome. Zdravstvene tegobe mogu biti nejasne, sklonost alergijama, osetljiva stopala, prsti, vrat ili pojava nekih virusa koji čak donose upale i temperature.

Kroz 7. kuću:

U braku sada dolaze neke informacije koje nisu jasne. Partner će možda biti ili manje iskren ili će osobu lagati i obmanjivati. Osoba će imati javne rasprave ili nesporazume, ukoliko prethodno ne bude više imala strpljenja u komunikaciji. Partnerski odnosi koji se sklapaju u ovom periodu nisu sasvim čisti i mogu se kasnije javiti problemi. Partner osobe će biti stvaralački nastrojen i više će imati potrebu za otkrivanjem određenih tajni i tajnim informacijama. Nisu isključene ni laži koje će javno kružiti o osobi. Nije povoljan period za javne rasprave i suđenja, jer neki sporovi neće biti pravedno rešeni.

Kroz 8. kuću:

Ovo je kuća krize i uvek donosi neke loše vesti, a sada će te vesti biti u vezi neke ostavine, osiguranja ili ozbiljnijih problema sa kojima se osoba može suočiti. U ovom periodu osoba je bolje da opreznije vozi ili da pazi kada su neke vremenske nepogodne, posebno kiša, magla ili sneg. Dešavaće se i da osobi stignu loše vesti, ali da su lažne, zato je neophodno sve informacije proveravati pre nego se potvrdi da su podaci. Mogući su problemi na operativnim zahvatima i bolje ih je odložiti ako je moguće. Moguće su greške i rasprave oko osiguranja. Neko će morati da naplati određena osiguranja, za automobile ili popravke u kući. Dobar period za ovu kuću i ovaj tranzit je za laboratorijske analize ili kvantne preglede.

Kroz 9.kuću :

Osoba može imati probleme na dužim putevima ili u komunikaciji sa inostranstvom. Postoji mogućnost zastoja transporta u uvoz izvoz relacijama. Papiri oko uvoza i izvoza mogu takođe biti problematični. Neki dalji putevi će verovatno biti odloženi ili će biti promene na letovima za inostranstvo. Ako osoba treba da polaže ispite u ovom periodu, najbolje je da se prethodno dobro naspava i da ne koristi nikakve opijate ili kafu.

Kroz 10. kuću:

Ukoliko se osoba bavi kreativnim poslom ili muzikom ovo može biti vrlo plodan period za nju. U suprotnom reputacija osobe može biti trenutno diskreditovana. Neke lažne informacije osoba može dobiti najviše od osoba na položajima ili da se desi da ima problem sa državom prilikom određenih transakcija ili prepiske. Dosta informacija osobi dolazi sada najviše u vezi posla ili oko posla, ali ovo je tranzit koji najviše ukazuje na poslovne ciljeve i realizaciju istih.

Kroz 11. kuću:

Osoba će se možda razočarati u neke prijatelje ili poznanike. Komunikacija sa kolegama na poslu može biti konfuzna i puno nesporazuma može doneti. Neke vesti u vezi prijatelja ili neke informacije osoba može slučajno ili nehotice otkriti. Ovaj period nije baš najsjajniji za socijalna druženja i okupljanja. Postoji mogućnost da će osoba želeti da se priključi nekim grupama za meditacije ili rad na sebi, ali ipak treba u tome da bude oprezna.

Kroz 12. kuću:

Ovo je kao dupli tranzit Merkura kroz Ribe ili retro Merkur period. Osobu mogu neke druge osobe ogovarati iza leđa. Postoje i tajne i zakulisne radnje koje osoba ne može tek tako da otkrije. Biće naglašeni snovi i poruke iz snova su sada posebno značajne. Dobar je period za rad sa nekim terapeutom ili analizu snova ili bilo koji psihološki rad. Osoba će posebno biti pospana ili konfuzna i dobro je da provede kvalitetan broj sati u snu, tišini ili meditaciji.

 

Svaki tranzit Merkura može tebi lično doneti nešto važno ili ne, sve zavisi kakav natalni horoskop imaš. Određene pozicije i planete u ličnom horoskopu se mogu aktivirati baš sada ili ne. Sve što je navedeno za njegov tranzit kroz kuće je samo mogućnost ili ideje kako može da se on ponaša. Postoje i drugi faktori koji moraju ovo sve potvrditi, a na kraju krajeva nije loše imati ove informacije čisto kao podsetnik da kada nešto čuješ ili saznaš bolje sebi objasniš u ovom periodu nejasnoće.

 

Ako misliš da bi nekom značilo da ovo čuje onda podeli na svom profilu ili nekoj od socijalnih mreža koje koristiš.  Želim ti lep i kreativan period Merkura u Ribama. 

 

0 0 votes
Article Rating

Pročitaj i sledeće:

Podeli ovaj prilog sa drugima!
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x