horoskopski znak ovan

ZASTO TI JE POTREBAN HOROSKOPSKI ZNAK OVAN

Horoskopski znak Ovan je uvek prvi u svemu. Na samom početku je zodijaka i zbog toga nosi energiju pionira, začetnika, pobednika.

Karakter je suština čoveka. Baza na koju naležu svi dalji naši slojevi, i u razmatranju natalnog horoskopa uvek se vraćamo suštini ako želimo bolje da razumemo čoveka.
***
Suština nas i vodi kroz život. Pomaže da izgradimo ono za šta smo rođeni u ovom životu.

ZNAK I PODZNAK – značaj oba

Podznak je takođe esencija suštine i nikada ga ne treba zanemariti. Sam položaj Sunca je gotovo jednako značajan kao i podznak. Ljudi rođeni u znaku Ovna kao i koji imaju podznak Ovna, su takoreći mlade duše koje u ovom životu treba da nauče da sijaju kao ličnosti, ali i da nauče da su odnosi i odgovornost veliki deo života, koji ne treba zanemariti.

Njih je uvek lako prepoznati po nestrpljenju i mladalačkoj impulsivnosti. Sama ta sila impulsivnosti ih vodi ka cilju i uspehu. Dinamični su i imaju dosta snage, ali kako vreme prolazi snaga im slabi i tad uvek treba napraviti rekapitulaciju života. Prvi znaci slabljenja energije i snage kod Ovna su poziv da se primire kako umeju i znaju, kako bi revidirali svoj život.

Znakom Ovna vlada Mars. Crvena planeta ratničkih i osvajačkih pobuda, uvek spremna na akciju. Sunce voli da bude u znaku Ovna, zapravo tu se najbolje oseća, a to znači da svaka akcija teži ka tome da bude uspešna.  Kada gledamo iz životnog ugla da li su naše akcije uvek uspešne?

STRPLJENJE, DISCIPLINA, NEŽNOST, GREŠKE KAO LEK

Ovo su glavne stvari koje Ovnovi treba da iskuse kao “imperativ” u svom životu. I ne samo Ovan kao znak, već i svako naše lično polje ili vrh kuće gde se nalazi znak Ovna.

Zašto bi greška kao lek bila ustvari lek? Zar uspeh sam po sebi nije cilj? Zapitao bi se Ovan, ali Univerzum bi na to samo sa osmehom odgovorio da sve ima svoj put, a ne cilj.

Cilj je za Ovna samo vodilja u daljini,  ali ne i krajnja destinacija.

Čemu strpljenje i disciplina?

Kada poseduješ snagu sirovu i jaku, onda moraš da je disciplinovano usmeravaš. Da budeš strpljiv sa njom i da je neguješ. Možda ne bih rekli, ali Ovan treba da razvije nežnost prema sebi, da bi mogao da je da drugome.

Nežnost ide pre svega iz razumevanja kada je vreme za odmor, a kada je vreme za akciju. Nije uvek vreme za akciju.

Zatim, nežnost je takođe i uvažavanje svog partnera iako bi to značilo da mora da se sopstveni nagoni vrlo ignorišu. Nagoni su Ovnu kao dobar dan, uzavreli i osvajački. Posebno seksualni nagoni!

Uvažavanje lenjosti kao lek za preteranu aktivnost. Veličanstveni paradoks bi bio kad bi se uzavreli Ovan izvalio kao jedna Vaga. Taj isti paradoks bi ga doveo u neverovatnu ravnotežu.

Svi grešimo. To je zdravo. Ovnu su potrebne greške da podmladi svoje nategnute žile kucavice. Greška ili neuspeh su za Ovna trenutak podmlađivanja. Paradoks zar ne!

Univerzum voli takve igre i zato je sport dodelio simbolici znaka Ovna. 🙂

horoskopski znak ovan

”JA SAM…reče Ovan…STVOREN DA POBEĐUJEM ALI I GREŠIM!”

SUNCE U OVNU U KOMBINACIJI  SA RAZLIČITIM PODZNAKOM

U nastavku te vodim u svet kombinacija znaka Ovna sa različitim podznakom, kako bi se videla očigledna razlika u karakternim crtama kao i životnom putu.

Sunce u Ovnu sa podznakom Ovna, je naglašena kombinacija Ovna. Karakter ovakvog čoveka definitvino treba da ide putem kristalizacije “Ko sam zaista ja?” jer u suprotnom svako ambiciozno jurenje bez saznanja o sopstvenoj suštini, dovodi do lomova ega. Ovaj karakter suštinski žudi za osvetljavanjem istine o sebi. Nedostatak svesnosti ove potrebe, slom ambicija, partnerski odnosi kao i pad svakakvih vrsta može nailaziti na putu ovog čoveka, jer njegove akcije mogu doneti izvesne posledice i teže lekcije.

Sunce u Ovnu sa podznakom Bika, se sastoji u životnom putu koji ide u dva koraka. Prvi korak je “Ko sam ja?” a drugi korak “Šta je meni zaista potrebno?” Ono što je ovoj osobi potrebno često je smešteno njemu iza leđa u nesvesnom, jer će se u takvoj kombinaciji Sunce naći u 12 kući. CIlj ove osobe je potrebno da ide od postizanja svesnosti o sebi, ka prihvatanju bilo kakve promene svog karatkera, kako bi u tim promenama dostigao pun sjaj. To nije baš lak zahvat, ali obraćajući pažnju na nesvesne potrebe, nesvesno će ga dovesti do željenog cilja.

Sunce u Ovnu sa podznakom Blizanca, je jedan vazdušast put pun promena. Najvažnije promene  su u domenu ideja, mentalnih uverenja i misli vodilje kroz život. Ideje su duhovnog tipa, pa ovaj karater treba da teše svoj mentalni sklop kroz izvesnu duhovnu disciplinu, radeći posvećeno na prihvatanju višeg plana Univerzuma, koji zna šta je najbolje za nas.

Sunce u Ovnu sa podznakom Raka, je kardinalan konflikt emocija i ega. Ovakav karakter će na svom životnom putu, morati da razvija najveću mudrost koju donose emocije i njihov tok ali i koje je neophodno poštovati kako bi one hranile ambiciozne uspehe u domenu profesije. Drugi rečima izuzetno je važno baviti se profesijom za koju tačno osećamo da treba da se bavimo. U suprotnom porodični odnosi doživljavaće velike poraze, kao manifestacija najvećih strahova koje ova osoba može imati.

Sunce u Ovnu sa podznakom Lava, je životni put sa specijalnom svrhom. Od najveće važnosti je uspostavljati kontakt sa božanskim silama, preko religije ili drugih načina, kao što su hodočašća, životne filozofije, meditacije, molitve. Ukoliko je osoba krajnje konkretna onda su putovanja po svetu i inostranstvu polje širenja svesti o samoj osobi i pravljenju upravo te spone sa božanskim silama preko raznih kultura ali i prirodnih predela sveta. Voditi druge ka Božanskom svetu i u tome naći svoju scenu za pokazivanje sjaja.

Sunce u Ovnu sa podznakom Device, je jedan prakičan put suočavanja sa neminovnim silama. Neminovne sile se ogledaju u pogledu smrti i raznih kriznih situacija koje će osobu dovoditi da spoznaje puno detalja o sebi. Kriza kao nephodnost za razvijanje vere i lakoće, kako u odnosima, tako i u najvažnijem, u odnosu prema sebi i svom zdravlju.

Sunce u Ovnu sa podznakom Vage, je izokrenuta verzija “Ja i ti” koja postaje “Ti ustvari ja”. Ovde je partner neprikosnoveno ogledalo razvoja i samorazvoja. Sama ličnost će težiti partnerstvu kako bi naučila da izađe na kraj sa sopstvenom potrebom “o sebi”. Zapravo otkriće da skrivanjem iza partnera nema životni elan, pa će gledajući u bračnog partnera moći da vidi šta joj nedostaje da bude celovita.

Sunce u Ovnu sa podznakom Škorpiona, je pomalo sirova pomalo opsesivna karakterna snaga, kojom valja viteški ovladati. Kombinacijom impulsa i seksualne energije, ovaj čovek može postići ono što on najviše želi a to je uspeh. Međutim svakodnevnica zahteva mnogo više veštine od samog cilja za kojim se žudi. Svakodnevni život i obične stvari su ono što on treba pročistiti, držati čistim kako bi put ka cilju tekao glatko i brzo.

Sunce u Ovnu sa podznakom Strelca, dve vatre koje mogu dati puno stvaralačke energije i veslu prirodu koja će svojom vedrinom, postizati uspehe pre svega u ljubavi i zabavi. Ovde je stvaranje ultimativni uspeh, i svaka kreacija će voditi ka zadovoljstvu u samom ljubavnom odnosu. Svaki rad sa decom, bilo svojom ili tuđom, i negovanje strpljenja kroz taj rad će doneti izobilje. Svako nestrpljenje,apolutizam i preterivanje doneće razočarenje i iluzije.

Sunce u Ovnu sa podznakom Jarca, kombinacija dva kardinalna tvrdoglava stava unutar samog čoveka. Jedan želi brži put, drugi želi teži jer tako dokazuje sebi koliko je izdržljiv. Oba se stava mogu ujediniti dopunjujući svojim vrlinama, a pre svega strpljenjem, kojim Jarac vlada. Težina zadatka osetiće se u krutosti emocija i porodičnog života, i zbog toga ovaj čovek treba da neguje kontakt pre svega sa svojim emocijama, kako bi znao što lakše da ide ka cilju.

Sunce u Ovnu sa podznakom Vodolije, pionir u idejama i debatama. Njegov način komuniciranja je pre svega njegova posebnost i lični smer uspeha. Jasna, žustra, dinamična komunikacija ga vodi kroz život, ali ga vodi i u konflikte sa drugima. Znati pravu meru u komuniciranju, je ključ njegovog uspeha. Distanciranost Vodolije, mu neće pomoći koliko pre objekivnost sagledavanja stavova i mišljenja drugih.

Sunce u Ovnu sa podznakom Riba, čovek koji ide korak po korak, napred. Ja trebam to! Imperativ koji će mu impulsivno dolaziti sam. Nevolja je u tome  što će morati tačno da zna šta je ono što on treba. Da bi spoznao svoje prave potrebe, potrebno je da dozvoliti sebi da se prepusti i uživanjima i svom osećaju vrednosti. U suprotnom osećanje žrtve ili izgubljenosti ga može preplaviti i skrenuti ga sa puta.

Kombinacije svih 12 znakova sa znakom Ovna, odvešće te u svrhu njegovog puta i karaktera. Bez obzira koliko su ove kombinacije tačne uvek treba imati na umu, individualnost jednog horoskpa, koji je uvek jedinstven. Svaki čovek ima svoj put, i zbog toga uvek treba da teži spoznaji ko je on ustvari!

5 1 vote
Article Rating

Pročitaj i sledeće:

Podeli ovaj prilog sa drugima!
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x