horoskopski znak bik

ZAŠTO TI JE POTREBAN HOROSKOPSKI ZNAK BIK

horoskopski znak bik

Drugi po redu u zodijaku je horoskopski znak Bik koji vlada materijom, hranom, novcem, uživanjima, lepotom, obiljem…

Naš životni put bi svakako bio besmislen ukoliko ne bismo mogli da materijalizujemo određene namere I želje u svom životu.

Bez “Bika” bi uslovno rečeno I sama planeta Zemlja bila suva, neplodna, bez imalo žara koji sada trenutno sa svom svojom florom I faunom već ima.

To nas dovodi do tačke da ako želimo da se naša želja za stvaranjem I jurišanjem ka uspehu (znak Ovna) ostvari I konkretizuje, neophodno je da naučimo sve ono što nam ovaj zemljani znak nudi.

Svaki znak u horoskopu nudi određene pogodnosti. Neke pogodnosti su nižeg kvaliteta, a neke višeg.

Kada pričamo o jednom ovakvom fiksnom zemljanom znaku I njegovom nižem kvalitetu, linija manjeg otpora  (otpor prema promeni je upravo ono što ovaj znak snažno razvija) je kada sve što želimo I ne želimo nagomilamo do tačke “pucanja”. A kada bismo pričali o višem kvalitetu ovog znaka, sve što zaista iskreno želimo iz srca se materijalizuje onda kada nam je to I potrebno.

Evo koji bi bio njegov najveći značaj.

 

ZNAČAJ BIKA U NAŠEM ŽIVOTU

 

Glavna stvar koju možeš odmah da naučiš od ovog znaka je kako da uživaš u svemu što te okružuje.

Materijalni svet je realnost modernog čoveka u kojoj on uči da postane “čovek”. Materija nam je neophodna da bismo mogli da napredujemo ka svetu uma, emocija, pa tek onda stvaranja i kreiranja.

Ona se ogleda u obliku hrane koju jedemo, garderobe koju nosimo, svega što je oko nas što nam u materijalnom smislu služi, novca koji ulažemo, trošimo, dajemo, pozajmljujemo…

Ne zaboravi da je i naše telo konkretna materija koja nosi našu dušu i sve nevidljive slojeve našeg tela.

To sve skupa je pod njegovom vladavinom.

Kada dobro promisliš shvatićeš da to onda nije baš ni malo. Sve to je jako važno jer nas povezuje sa arhetipom naše majke Zemlje.

Bik je prvi zemljani znak i uslovno rečeno nam „daje pravo“ i metaforčki nas vodi kroz svet materijalizacije i ostvarenja u materijalnom smislu.

 

 

U psihološkom smislu, Bik vlada svim našim dubokim potrebama i sistemom vrednosti, pa je zbog toga izuzetno bitan kada se tumači jedan natalni horoskop. Naše unutrašnje vrednosti i potrebe privlače određene stvari da se materijalizuju kako bismo ih konačno zadovoljili. Problem nastane kada smo u potpunosti nesvesni tih potreba ili kada nam se unutrašnje potrebe razlikuju od svesnih.

 

GLAVNE OSOBINE KOJE NOSI OVAJ ZNAK

 

Zodijak je jedan od alata uz pomoć kojeg možemo da naučimo kako da kroz život razvijamo određene osobine, a kako da izađemo na kraj sa svojim uslovno rečeno manama. Svaka osobina koju posedujemo je uvek  za nešto dobra.

U našem natalnom horoskopu znak Bika ili zauzima centralno mesto (položaj Sunca ili podznak) ili pokriva određeno životno polje (natalnu kuću).

Umajući u vidu da možda nismo dobili glavne osobine Bika, mi uvek možemo da razvijamo važne i glavne osobine koje nosi ako želimo da nam neko životno polje (koje pokriva znak Bika) napreduje. To inače važi i za svaki drugi znak.

U prvim gore redovima sam već navela koliko je on bitan za materiju i materijalizaciju. Njegova glavna osobina je sposobnost kako da novac stvoriš tj zaradiš. On je majstor novčanih tokova i sticanja.

Često se pod uplivom ovog znaka mogu sresti osobe koje se bave određenim zanimanjima kao što su finansijski stručnjak, knjigovođa, bankar…

Sposobnost sticanja novca širi tvoju perspektivu gledanja na život i na taj način lagano prelaziš na ovladavanje sledećim znakom (znak Blizanac ) koji ti nudi mogućnost lakoće kretanja kroz život.

Druga veoma važna osobina je jedan lagan način pristupa životu i uživanje. Venera koja vlada ovim znakom daje mogućnost da uživamo u svim mogućim čulima, ali na taj način pomaže i svom suprotnom paru (Škorpionu) da dobro usmeri svoju energiju i odmori na svom večitom putu opasnosti i izazova.

Ove dve osobine su dominantne koje ga čine i krase, a drugim znacima nudi mogunost da nauče to od njega.

 

KADA BIK ZAUZIMA CENTRALNO MESTO U TVOM HOROSKOPU

 

Centralno mesto u horoskopu podrazumeva da ti je Sunce položeno u znaku Bika što i jeste istina za ljude rođene u periodu od 22.4 do 21.5. Sunce uvek govori u kom znaku smo rođeni i koja nam je glavna svrha u ovom životu. Šta nam predstavlja autoritet i važnost u ovom životu, ali i u kom smeru treba da se karakterno razvijamo.

Kombinacija položaja Sunca sa podznakom (Ascendentom) nosi pravu priču životnog puta. Sam podznak dodatno objašnjava karakter koji opet govori o životnoj svrsi i na taj način u celosti opisuje čoveka u jednom konkretnom materijalnom životu.

 

BIK U KOMBINACIJI SA PODZNAKOM

 

Podznak Ovan

Ova kombinacija kao da vraća osobu na lekciju ovladavanja impulsivnošću i nestrpljenjem. Ovan je znak koji je najmanje vičan nekom smirenju i zbog toga mora da uloži dodatni trud u to. Nonšalantnost Bika,a podznak Ovan uvodi u svet materijalizacije, jer se tada Sunce obično nalazi u drugoj kući i podstiče ga uvek da bude prvi u sferi novca. Novčani tokovi su polje njegovih konkretnih uspeha, ali i polje lekcija. Druga kuća je i kuća kompenzacija i ličnih potreba, a sam Ovan obožava hranu, zapravo leti ka njoj da bi mogao da juriša po svetu i osvaja sve što poželi, što znači da ova kuća može da upozori da nije sve u tome, jer nagomilavanje novca zapostavlja njegove inicijalne potrebe, a to je sama AKCIJA. Ova kombinacija nije baš kompatibilna i zahteva dosta prilagođavanja i zbog toga treba tačno znati kada delovati, a kada uživati.

Podznak Bik

Dupli Bik najčešće upada u negativne osobine samog znaka, često preteruje i sve živo pokušava da nadoknadi nagomilavanjem, novcem ili kilažom, jer na neki način telo podrazumeva neku vrstu sigurnosti. Ima prilike da pokaže svetu kako je moguće nešto zaraditi i biti sposoban u tome, ali i tim pre je u velikom izazovu da umesto bude opušten i zadovoljan, postane opsesivan i paranoičan (da preuzme negativne osobine Škorpiona). Njegov životni put nije materijalizacija, već upravo ono što mu nudi totalno suprotni znak (Škorpija), a to je dozvoliti da se stvari promene, dese i da se na neki način oslobodi svega što mu nije potrebno, jer sigurnost ne leži u samoj materiji, već u sposobnosti i talentu da neku materiju privuče i stekne.

 Podznak Blizanac

Ova kombinacija osobi nudi mogućnosti da se putem kretanja i komunikacije izvuče iz jednog stanja tromosti i zaglavljenosti, jer je Blizanac vazdušan i lagan znak. Sa jedne strane imamo stvaranje i sticanje, a sa druge strane razmena sa drugima i kretanje. Ovaj podznak bi znaku Bika mogao dati jednu mladolikost, inteligenciju i sposobnost da lagano iskoči kad god se u nečemu zaglavi. Njegova shvrha i jeste da se razvija putem kretanja iako se Sunce u ovom slučaju nalazi u 12. kući ili 11. Kretanje, mentalna agilnost i snalažljivost ga može odvesti do novih nivoa postojanja i proširiti njegove kvalitete uživanja i ostvarivanja sigurnosti.

Podznak Rak

Kompatibilna kombinacija koja ovu osobu kroz porodicu, emocije i odnos sa majkom uvodi u jedan drugi svet uživanja, a da to nije konkretna materija. Svet emocija i majčinstvo (ukoliko je u pitanju ženski horoskop) može ovoj osobi dati nov vid hedonizma, nežnosti i ostvarenje najdubljih želja. Voda i zemlja (elementi) se međusobno podržavaju i podupiru, jedna drugu hrane i neguju. Svakako su porodica i emocija životna svrha ovoj osobi i pomagaće joj da razvija sebe do najviših kvaliteta.

 Podznak Lav

Kombinacija koja su jedna drugoj senka i sukob zbog prirodnog kvadratnog odnosa, ali takođe i prostor gde bi ovaj Bik ipak mogao da izađe na scenu i pokaže šta može. Često se kod ovih kombinacija sreće ambicija koja traži da u nekom obliku po svaku cenu postigne određeni uspeh. Profesija, kao i jedan roditelj će svakako odigrati ulogu u tome. Životni put ove osobe je pun izazova u razvijanju pravog Ega, ali i popločan putevima svetlosti Sunca koje zna kako da uživa.

Poznak Devica

Ovoj osobi zemljani znaci daju jednu tako istančanu svakodnevnu praktičnost, pa je dnevna rutina više nego značajna. Ono što Ovom Biku može odneti svu punoću uživanja je suvi intelekt, koji je pun sumnje i stalno traži dokaze i činjenice. Ukoliko osoba savlada izazove Device i to iznese na jedan pravi način, može uživati u plodovima svoje svakodnevice. Njen životni put vodi preko odnosa prema zdravlju ka rutini i poslu koji obavljamo svaki dan.

Podznak Vaga

Kada ova osoba shvati da je novac sredstvo koje joj može doneti ravnotežu u odnosima, sve što je bude izbacivalo iz balansa će joj biti višak koji mora iz svog života da odstrani. Drugačije rečeno, ovoj osobi je novac potreban, ali je takođe i pokazatelj da kada ili ima previše ili ima premalo (sam taj osećaj), da odnos nije nešto u harmoniji. Promene su vrlo izvesne u životu ove osobe, čak šta više ona ih svojim nesvesnim delom ličnosti priželjkuje i potrebne su joj za razvijanje sposobnosti prilagođavanja promenama. Često se mogu naći u situaciji da moraju da biraju ili odnos ili sigurnost i ta dilema ih može dovesti do psiholoških unutrašnjih kriza.

Podznak Škorpija

Ovo je jedna kontradiktorna kombinacija, koja povezuje dva totalno suprotna znaka. Jedan teži sigurnosti i materijalizaciji, stvaranju života i uživanju, a drugi destrukciji, izazovima, promenama, destabilizaciji, energiji, mraku, dubini. Kada se ova osoba nađe u izvesnim životnim situacijama može pokazati osobine oba znaka. Ukoliko je dobro savladala svoju kontradiktornost, onda neće ni sebi ni drugima biti potpuno neusklađenog ponašanja. Partner joj je pravi pokazatelj na kakvom je putu spajanja suprotnosti, ako on bude stabilan, ona će biti vrlo sklona promenama. Ako je u pitanju suprotna situacija, onda će ona pokušavati da održava stabilnost.

Podznak Strelac

Vedrina i želja za upoznavanjima dalje od sopstvenih granica, ovu osobu može da odvede dalje od zone njenog konfora. Pa na primer da radi neki posao u inostranstvu i da tamo zarađuje i stiče novac. U takvoj životnoj situaciji može spojiti potrebe oba znaka. Jedna je da bude u mogućnosti da putuje i upoznaje strane kulture, a druga da ima dovoljno materije kako bi se osećala sigurno. Dobra strana ove vatreno zemljane kombinacije je svakako način života koji postaje praktičan, a istovremeno i izuzetno pun živosti i avanturizma.

Podznak Jarac

Kao i kada je podznak Device u pitanju, tako i ovaj podznak ovu osobu uči određenim ciljevima. Osoba stvara, zarađuje i stiče izvesnu sigurnost, ali i određeni status u društvu. Ona shvata da novac ima širu upotrebu od samog osećaja sigurnosti. Status joj otvara nova vrata percipiranja života. Sa druge strane postoje određena ograničenja, koja mora uz pomoć osobina suprotnih znakova (Rak i Škorpija) da prevaziđe.

Podznak Vodolija

Ova osoba ima potrebu za slobodom i distanciranjem od onoga što je sa druge strane Bik “primorava”da radi. Potreba za slobodom ponekad joj može biti jači impuls nego potreba za sigurnošću. Često se ovakve osobe sukobe same sa sobom oko izbora da li žele da budu u braku I imaju porodicu ili žele da stvaraju nekakvu hipi komunu ljudi koji su zapravo istomišljenici.

Podznak Ribe

Mnogo puta ova osoba nije sigurna u to šta zaista želi. Može imati talenat za glumu I na taj način dostići, a samim tim I prevazići svoju nesigurnost. Takođe može biti I u zabludi da ne zna kako da materijalizuje određene svoje želje. Riblja priroda je uvodi u svet emocija I nesvesnog, a njoj upravo treba nešto realno I konkretno. Najbolje bi bilo ako bi zarađivali novac od onoga što kreativno stvore, putem neke umetnosti.

 

Svaki znak ima svoj značaj i zbog toga je neophodno da naučimo o svakom znaku važne kvalitete koje nosi kako bismo bili kompletni i jedinstveni. Natalna karta je upravo zbog toga jedna mapa koja vodi do skrivenog blaga – a to si ti u najboljoj verziji. Ukoliko ti se dopao ovakav tekst napiši komentar ispod ili prosledi prijatelju koji je rođen u znaku Bika.

0 0 votes
Article Rating

Pročitaj i sledeće:

Podeli ovaj prilog sa drugima!
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Stefan
Stefan
9 months ago

Odličan tekst. Može li za znak Strelca da napišete ovakvim stilom? Inače ja mislim da (pošto sam i sam Strelac) Strelcu najviše odgovara LAV kao partner, jer mu fali dobra organizacija, a LAV je majstor organizacije i realizacije. Takođe LAV poseduje (zbog Sunca) prirodnu dozu autoriteta koji drugi znakovi nemaju u toj količini. Ali za Strelca je definitivno najveći izazov Škorpija, koja je duboka i može biti prava misterija za avanturističi um Strelca.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x